Sale

46,100.00 ден 29,900.00 ден

 • Изработен од турмалински камења кои преку топлината емитуваат долги инфрацрвени зраци и негативни јони кои се многу корисни за подобрување на здравјето, имунитетот, метаболизмот и општата состојба во организмот.
 • Температурата може да се прилагоди од 30 – 70 степени
 • Топол во зима и ладен во лето, што го прави со долг животен век.

Нема залиха

SKU: 42004 Категорија:

Опис

Термо душек со турмалински камења 100х190

 • Изработен од турмалински камења кои преку топлината емитуваат долги инфрацрвени зраци и негативни јони кои се многу корисни за подобрување на здравјето, имунитетот, метаболизмот и општата состојба во организмот.
 • Температурата може да се прилагоди од 30 – 70 степени
 • Топол во зима и ладен во лето, што го прави со долг животен век.
 • Димензии 100х190

Здраствени придобивки на инфрацрвените зраци

1.Подобрување на крвната циркулација.

Далечните инфрацрвени зраци ги прошируваат капиларите и крвната циркулација се подобрува, ензимите оживуваат и го подобруваат метаболизмот, исто така се враќа младоста во клетките и се отстрануваат симптомите за појава на анемија.

2.Прилагодување на крвниот притисок.

Високиот крвен притисок  како резултат на тесни артериоли во нервниот систем, ендокриниот систем и бубрезите, се намалува со помош на инфрацрвените зраци додека пак нискиот крвен притисок се подобрува со проширување на крвните капилари и подобрувањето на крвната циркулација.

3.Ослободување од болка.

Продирајќи длабоко во мускулите и зглобовите далечните инфрацрвени зраци го затоплуваат телото, ги релаксираат мускулите, што води кон размена на кислород и хранливи материи на крвните капилари и ослободување од психичкиот замор. Нивното дејство во отстранување на отокот и болката е незаменливо.

4.Рамнотежа во нервниот систем.

Нервниот систем е одговорен за функцијата на сите внатрешни органи. Како резултат на тоа. Долгорочната анксиозност може да предизвика нервна тензија со симптоми на намален имунитет, главоболка, проблеми со дигестивниот тракт, несоница замор и слично. Далечните инфрацрвени зраци ги елиминираат овие симптоми со создавање на ниво на рамнотежа во нервниот систем.

5.Подобрување на виталноста на кожата

Благодарение на далечните инфрацрвени зраци, физичкиот замор и стареењето на кожата како резултат на влијанијата на млечната киселина, холестеролот и поткожното масно ткиво кои се отстрануваат и се добива мека и подмладена кожа.

6.Отстранување на вишок килограми

Далечните инфрацрвени зраци со нивниот терапевтски ефект влијаат врз активирањето на клетките, го забрзуваат метаболизмот и топењето на маснотиите со што тежината се намалува на ефективен и брз начин.

7.Подобрување на циркулаторниот систем

Озрачувањето на телото на длабок и широк начин со помош на инфрацрвените зраци претставува терапевтски метод за безброј микроциркулаторни системи внатре и навор од телото. Циркулацијата се зголемува, притисокот се намалува и телото се обезбедува со доволно кислород и хранливи материи што придонесува за здрав целокупен организам.

8.Зајакнување на црниот дроб

Црниот дроб е еден од најголемите органи во човековото тело и најважниот орган за детоксикација на телото и прочистување на крвта. Далечните инфрацрвени зраци ги активираат клетките и го промовираат нивниот раст преку зголемување на регенерацијата на ткивата. Како резултат на тоа се зајакнува функцијата на црниот дроб како најдобар заштитник од болести и обезбедувач на детоксикацијата на телото како добра внатрешна средина за сите органи.

Здравствени придобивки на турманиумот

 • Влијае на рамнотежата на биоелектричноста на клетките.
 • Ги активира молекулите во телото, зголемувајќи ја крвната циркулација и подобрувајќи го циркулаторниот систем.
 • Ослободува негативни јони за дезинфекција и стерилизација на телото како и активирање на прочистувањето на крвта и подобрување на нивото на киселост во организмот.
 • Тираниумот е познат како извор на енергија за активирање на клетките. Апсорбира соларна енергија, ја складира и потоа ја претвора во електрична моќ со помош на инфрацрвените зраци, подобрувајќи го имунитетот на организмот.
 • Игра важна улога во отстранувањето на штетни материи
 • Го подобрува сонот и концентрацијата.
 • Го зајакнува респираторниот систем.
 • Ја одржува виталноста и убавината и  влијае смирувачки.

 

 • Здравствени придобивки на негативните јони
 • Ги активираат клетките и ослободуваат од слободни радикали кои се водечка причина за мутација и стареење на клетките.
 • Ја прочистуваат крвта и доведуваат до рамнотежа на Ph вредноста во организмот.
 • Отстрануваат физички умор и исцрпеност
 • Опуштаат и смируваат
 • Го зајакнуваат имунолошкиот систем
 • Ја зголемуваат виталноста на мускулите
 • Овозможуваат побрзо и полесно опоравување од болести

 

 • Обезбедува подобар сон преку далечните инфрацрвени зраци
 • Го отстранува заморот и ја подобрува крвната циркулација
 • Не испушта звуци
 • Издржлив, економски сигурен со заштеда на електрична енергија
 • Микрокомпјутерски управувач, лесен и едноставен за управување
 • Температурата може да се прилагоди по сопствена желба со помош на управувачот
 • Брзо затоплување и пренос на топлинската енергија
 • Дизајниран со исклучителен изглед

 

Прв слој: Висок степен на елегантен слој кожа лесен за одржување.

Втор слој: Високо густа решетка со жад, германиум и турманиумски камења.

Трет слој: Жад, германиум и турманиумските камења овозможуваат длабоки инфрацрвени зраци и испуштање негативни јони за подобрување на крвната циркулација, метаболизмот и имунолошкиот систем на телото.

Четврт слој: Памучен слој со бамбусови јагленски влакна

 • Супер апсорпција
 • Ослободува инфрацрвени зраци, складирање топлинска енергија
 • Бамбусовиот јаглен може да ја прилагоди влажноста
 • Висока концентрација на анјони во корист на целокупното здравје
 • Висока содржина на минерали

Петти слој: Може да ги намали електромагнетните бранови

Шести слој: Изработен од стандардни загревачки материјали кој може да биде резистентен  на високи температури и превиткување.

Седми слој: Кога температурата е превисока автоматски се исклучува

Осми слој: Овој слој ги корегира топлинските линии

Деветти слој: Прави баланс помеѓу топлинската област и постепеното ослободување на топлината

Десетти слој: Слој со еколошки памучна компресија

Единаесетти слој: Топлинска изолација

Дванаесетти слој: Водоотпорен слој кој го прави душекот отпорен, траен и го заштитува.