135,700.00 ден

 • Третманите со термомасажниот кревет SuperOrtho веќе се во употреба низ целиот свет од едноставна причина, бидејќи термомасажниот кревет навистина функционира, и во главно,  може да почуствувате подобрување веднаш по првиот третман. Секојдневно користење на термомасажниот кревет ќе ги намали или тотално ќе ги отстрани здраствените проблеми кој ве оптеретуваат со години. Закажете термин во масажниот центар на СуперОрто и уверете се сами во придобивките на третманот.

Нема залиха

SKU: 42008 Категорија:

Опис

Термомасажен кревет SuperOrtho

Ти заслужуваш да се чувствуваш толку добро!

Најдобар третман кое вашето тело го заслужува

 

Третманите со термомасажниот кревет SuperOrtho веќе се во употреба низ целиот свет од едноставна причина, бидејќи термомасажниот кревет навистина функционира, и во главно,  може да почувствувате подобрување веднаш по првиот третман. Секојдневно користење на термомасажниот кревет ќе ги намали или тотално ќе ги отстрани здраствените проблеми кои ве оптеретуваат со години. Закажете термин во масажниот центар на СуперОрто и уверете се сами во придобивките на третманот.

Освен што овозможува опуштање од секојдневните обврски и грижи се препорачува и за бројни болести и нарушувања во организмот, обезбедувајќи комплетно уживање и здравствени придобивки за целото тело. После секој напорно поминат и стресен ден, ја намалува напнатоста во мускулите, ги враќа пршлените во својата нормална положба кои се искривени и под притисок како резултат на седење во неправилна положба во Вашиот дом или канцеларија. Затоа, секогаш кога ќе можете одвоете време да се посветите на себе и да уживате во комплетната масажа која ја нуди нашиот термомасажен кревет.

Како функционира Термомасажниот кревет СуперОрто?

 

Термомасажниот кревет функционира во неколку принципи:

Масажата ги опушта мускулите и тетивите околу кичмата со што го ослободува притисокот на кичмениот столб и ја поставува кичмата во нејзината правилна положба. Масажата ги зацврстува мускулите и лигаментите, ја зголемува нивната еластичност и ве прави што помалку подлежни на повреди и болки. Масажата го забрзува крвотокот и лимфниот проток, ја подобрува функцијата на органите со што го забрзува метаболизмот и го зајакнува имунитетот.

Акупресурата е јапонска терапевтска метода која овозможува рамнотежа и проток на енергија во телото. Проекторот врши акупресура на пет енергетски канали кои се наоѓаат на кичмата, со што ослободуваат од болки и низа симптоми.

Топлинската терапија (мокса) е техника која се користи во традиционалната медицина. Специјално дизајнираниот проектор води до стимулација и забрзување на протокот на крвта во кичмата. Со тоа, овозможува подобрување на протокот на енергија и намалување на мускулната напнатост.

– Ги опушта и подмладува мускулите

-Ги третира виталните точки околу кичмата со соодветен притисок

-Ја стимулира крвната циркулација и енергија

-Ја смалува напнатоста која ја предизвикува стресот

Киропрактика распоредот на куглите на проекоторот ги насочува пршлените во нормална положба и на тој начин се ослободува притисокот на нервите. Нервите кои се спуштаат по должината на кичмениот столб го контролираат и координираат функционирањето на телото. Целото тело подобро функционира со корекција  на пореметувањата на кичмениот столб кој настанува од секојдневните активности. Со употребата на проекторот доаѓа до опуштање на грбните мускули и стимулација на нервите на кичмениот столб.

Долгите инфрацрвени зраци се дел од сончевата светлина познати како биогени зраци. Ја подобруваат функцијата на целиот организам. Како телесната температура расте со дејството на инфрацрвените зраци, се активираат молекулите, се зголемува нивото на кислород, со што се елиминираат мастите и токсините, се зголемува циркулацијата на крвта. Исто така, се елиминираат и други штетни материи од организмот, се зголемува pH вредноста и се подобрува функцијата на нервниот систем.

Турманиум со загревање на турманиумот кој го има во пределот на нозете се овозможуваат длабоки инфрацрвени зраци и испуштање на негативни јони, со што се подобрува благосостојбата на организмот.

 

Предности на Термомасажниот кревет СуперОрто

 • Склоплив дизајн за заштеда на просторот и лесно складирање
 • Четири групи на внатрешен премиум жад проектори за максимален ефект
 • Може да се користи и како столица во вашиот простор
 • 3Д модел со кој можете да ја регулирате јачината и висината на масажниот проектор.
 • Супериорен квалитет, долготрајна гаранција
 • 9 модели на масажа со различни интензитети и функции за различни потреби
 • LCD контролор со голем број функции
 • Турманиумски камења во пределот на нозете кои овозможуваат уште поефикасен третман
 • Стерео музика со SD card slot (избор на музика која ви одговара)
 • Автоматско скенирање на рбетот на секој корисник
 • Нова технологија на проектор кој ја приспособува висината за секој корисник.
 • Удобна пенеста перница кај главата
 • Алуминиумска рамка, што го прави креветот постабилен и поиздржлив.
 • Температурата се регулира од 40-70 степени
 • Креветот е прекриен со удобна PU кожа
 • Со креветот следува и рачен проектор со 3 и 9 сфери кој може да се користи за било кој дел од телото.

 

Здраствени придобивки на инфрацрвените зраци

1.Подобрување на крвната циркулација.

Далечните инфрацрвени зраци ги прошируваат капиларите и крвната циркулација се подобрува, ензимите оживуваат и го подобруваат метаболизмот, исто така се враќа младоста во клетките и се отстрануваат симптомите за појава на анемија.

2.Прилагодување на крвниот притисок.

Високиот крвен притисок  како резултат на тесни артериоли во нервниот систем, ендокриниот систем и бубрезите, се намалува со помош на инфрацрвените зраци додека пак нискиот крвен притисок се подобрува со проширување на крвните капилари и подобрувањето на крвната циркулација.

3.Ослободување од болка.

Продирајќи длабоко во мускулите и зглобовите далечните инфрацрвени зраци го затоплуваат телото, ги релаксираат мускулите, што води кон размена на кислород и хранливи материи на крвните капилари и ослободување од психичкиот замор. Нивното дејство во отстранување на отокот и болката е незаменливо.

4.Рамнотежа во нервниот систем.

Нервниот систем е одговорен за функцијата на сите внатрешни органи. Како резултат на тоа долгорочната анксиозност може да предизвика нервна тензија со симптоми на намален имунитет, главоболка, проблеми со дигестивниот тракт, несоница замор и слично. Далечните инфрацрвени зраци ги елиминираат овие симптоми со создавање на ниво на рамнотежа во нервниот систем.

5.Подобрување на виталноста на кожата

Благодарение на далечните инфрацрвени зраци, физичкиот замор и стареењето на кожата како резултат на влијанијата на млечната киселина, холестеролот и поткожното масно ткиво кои се отстрануваат и се добива мека и подмладена кожа.

6.Отстранување на вишок килограми

Далечните инфрацрвени зраци со нивниот терапевтски ефект влијаат врз активирањето на клетките, го забрзуваат метаболизмот и топењето на маснотиите со што тежината се намалува на ефективен и брз начин.

7.Подобрување на циркулаторниот систем

Озрачувањето на телото на длабок и широк начин со помош на инфрацрвените зраци претставува терапевтски метод за безброј микроциркулаторни системи внатре и навор од телото. Циркулацијата се зголемува, притисокот се намалува и телото се обезбедува со доволно кислород и хранливи материи што придонесува за здрав целокупен организам.

8.Зајакнување на црниот дроб

Црниот дроб е еден од најголемите органи во човековото тело и најважниот орган за детоксикација на телото и прочистување на крвта. Далечните инфрацрвени зраци ги активираат клетките и го промовираат нивниот раст преку зголемување на регенерацијата на ткивата. Како резултат на тоа се зајакнува функцијата на црниот дроб како најдобар заштитник од болести и обезбедувач на детоксикацијата на телото како добра внатрешна средина за сите органи.

 

Здравствени придобивки на Жадот

Жад е камен кој на човекот му е познат повеќе од  седум илјади години, додека пак пред педесет години е утврдено дека под ова име се именуваат два различни минерали: жадеит и нефрит. Под ова заедничко име подразбираме цврст, жилав, непроѕирен зелен камен погоден за резба. Посебната жилавост и отпорност се должи на испреплетени влакна пироксен и амфибола. Тој е еден вид на природен минерал  и е еден од најкарактеристичните компоненти на традиционалната кинеска медицина. Постојат верувања дека жадот може да ве заштити од лоши влијаниа, да ја одржува виталноста и убавината и да влијае смирувачки врз вас. Симболизира љубов, верност и великодушност, носи емоционална рамнотежа и стабилност. Во себе содржи широк спектар на елементи од: цинк, железо, бакар, манган, магнезиум, кобалт, селен, хром, титаниум, литиум, калциум, калиум и тн. На тој начин природните минерали може да се надополнуваат и да ги апсорбираат елементите што ви недостасуваат и да придонесуваат за вашето целокупно здравје. Жадот се цени и употребува токму поради неговата реткост, проѕирност и лековити својства.

Здравствени придобивки на турманиумот

 • Влијае на рамнотежата на биоелектричноста на клетките.
 • Ги активира молекулите во телото, зголемувајќи ја крвната циркулација и подобрувајќи го циркулаторниот систем.
 • Ослободува негативни јони за дезинфекција и стерилизација на телото како и активирање на прочистувањето на крвта и подобрување на нивото на киселост во организмот.
 • Турманиумот е познат како извор на енергија за активирање на клетките. Апсорбира солана енергија, ја складира и потоа ја претвора во електрична моќ со помош на инфрацрвените зраци, подобрувајќи го имунитетот на организмот.
 • Игра важна улога во отстранувањето на штетни материи
 • Го подобрува сонот и концентрацијата.
 • Го зајакнува респираторниот систем.

Здравствени придобивки на негативните јони

 • Ги активираат клетките и ослободуваат од слободни радикали кои се водечка причина за мутација и стареење на клетките.
 • Ја прочистуваат крвта и доведуваат до рамнотежа на Ph вредноста во организмот.
 • Отстрануваат физички умор и исцрпеност
 • Опуштаат и смируваат
 • Го зајакнуваат имунолошкиот систем
 • Ја зголемуваат виталноста на мускулите
 • Овозможуваат побрзо и полесно опоравување од болести

За што се препорачува Термомасажниот кревет СуперОрто

 1. Опуштање на приклештените нерви на кичмениот столб
 2. Подобра циркулација на крвта и лимфата во организмот, подобра капиларна циркулација или микроциркулација.
 3. Воспоставување подобра физиолошка мобилност на пршлените.
 4. Отстранување на мускулната спазма
 5. Забрзување на метаболизмот
 6. Подобрување и стимулирање на имунитетот.
 7. Превенција на многу болести
 8. Подобрување на состојбата на сите болести на кичмата
 9. Корекција на држење на телото
 10. Подобрување на составот на крвта
 11. Подобрување на простата
 12. Спречување главоболка и мигрена
 13. Ослободување од напнатост и замор
 14. Корекција на вишокот телесна тежина
 15. Болести на кичма како дискус хернија, ишијас, лумбаго,
 16. Деформитети на рбетот како сколиоза, лордоза, кифоза
 17. Зголемување на еластичноста на мускулите
 18. Ослободување од болки и укоченост
 19. Нерамнотежа на мускулите на грбот
 20. Зголемување на флексибилноста
 21. Подобрување на сонот
 22. Подобра концентрација и продуктивност
 23. Зголемување на енергијата
 24. Спондилоза
 25. Благосостојба и подобрување на расположението
 26. Намалување на стресот
 27. Дијабетес
 28. Елиминирање на сите штетни и несакани последици кои произлегуваат од зголемена психофизичка активност.
 29. Подобрување на општата состојба на организмот
 30. Висок крвен притисок
 31. Гастритис
 32. Дископатија
 33. Реума

 Термомасажниот кревет ја обединува модерната технологија на 21 век со долгогодишните искуства и сознанија.Почнете да се чувствувате здраво и среќно користејќи го револуционерниот термомасажен кревет.