400.00 ден

  • Производите на SuperOrtho се произведени по најнови и најсовремени стандарди, ги поседуваат сите сертификати за безбедност, функционалност, ефикасност и квалитет.
  • Сертификати: CE – ISO13485 – FDA

Нема залиха

Опис

Држач за врат А1-001

  • Овозможува соодветна имобилизација на повреден врат.
  • Високо густа пена за одлична амортизација и стабилизација.
  • Го забрзува процесот на заздравување.

Држачот за врат обезбедува поддршка на нестабилниот и повреден врат, ослободувајќи го од болка.  Изработен е од високо густа пена, за соодветна имобилизација, со велкро лепенки за едноставно и перфектно вклопување.  Овозможува идеална амортизација и стабилизација на вратот за негово полесно заздравување.

Препорачливо за:

  • Дислокации.
  • Шинување и истегнување на лигаментите на вратот.
  • Повреда на мускул.
  • Рбетни нестабилности.
  • Фрактури.

Големина:

S     25 cm – 30 cm

M   30 cm – 35 cm

L     35 cm – 40 cm

XL   40 cm – 45 cm

XXL 45 cm – 50 cm

Внимание : при некоја кожна реакција, чешање, Ве молиме престанете со употреба и консултирајте се со доктор.